Slovenija
41 ogledov

Udori zemlje, plazovi in snegolomi

Žurnal24 main
Zaradi taljenja snega in razmočene zemlje številni plazovi, udori zemlje, snegolomi in poplave meteornih voda.

Uprava za zaščito in reševanje ter prometno-informacijski center poročata o številnih plazovih, udorih zemlje, podorih zemljin in kamnin, ki so najverjetneje posledica taljenja snega in deževja.

Do udorov in zdrsov je prišlo že zjutraj v Šmihelu pri Novi Gorici ter na območju Ajdovščine v Budanjah. V popoldanskih urah se je sprožil plaz na Velikem vrhu v občini Litija. Gasilci PGD Litija so zemljo, ki se je vsula na cesto, že odstranili. Plaz se je sprožil tudi na cesto Zagorje–Colnišce v občini Zagorje ob Savi. Nanešen material je bil ustrezno odstranjen.


V Ajdovščini je na Lavričev trg udarila meteorna voda, zaradi česar so imeli poplavo, o poplavi meteorne vode pa poročajo tudi iz Obreža iz Središča ob Dravi.

Z območja Radovljice in Krope pa poročajo o snegolomu. Zaradi podrtega drevesa je bila nekaj časa zaprta tudi cesta Trebež–Javorniški Rovt v občini Jesenice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.