Slovenija
41 ogledov

“Ugotovi naj se dejansko stanje”

"Po našem vedenju je okoli 40 podjetij, ki imajo sklenjene pogodbe z Luko Koper. Žurnal24 main
Luka Koper. Izvajalci luškega transporta si želijo biti vključeni pri analizi.

“Presenečeni smo, da nas o izvedbi analize nihče ni obvestil,” je dejal Aleksander Krebelj, predsednik gospodarskointeresnega združenja Izvajalci luškega transporta (ILT). Podjetje KPMG izvaja analizo položaja pogodbenih izvajalcev pristaniškega dela, ki ga je sprejel nadzorni svet (NS) Luke Koper po opozorilih sindikata žerjavistov. Ti so namreč opozorili na slabe delovne razmere, ki jih imajo delavci pogodbenih in podpogodbenih podjetij.

Za opredelitev meril
“Mi želimo zgolj seznanitev s stanjem, saj sindikat žerjavistov trdi določene stvari in bi jih mi želeli ali potrditi ali ovreči,” nam je v torek povedal Janez Požar, predsednik NS Luke Koper. V ILT si želijo v analizi dejavno sodelovati, da bi bila analiza javna in da bi pri pripravi upoštevali tudi dejansko stanje na deloviščih. Med drugim si želijo, da bi se opredelila merila, s katerimi Luka Koper podpisuje pogodbe o izvajanju storitev, in se preverile cene, ki jih Luka plačuje najetim delavcem in svojim delavcem za nedeljsko in nočno delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.