Slovenija
2158 ogledov

Ugrabil svoja otroka, grozil s streljanjem, napadom

Zloraba otroka Žurnal24 main
39-letni moški ugrabil svoja otroka, grozil s streljanjem in terorističnim napadom. Še vedno ni znano, kje sta otroka.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je končalo sojenje 39-letniku, ki je decembra 2020 iz Švice odpeljal svoja mladoletna otroka. Sodišče ga je zaradi kaznivega dejanja nezakonitega odvzema otrok obsodilo na pogojno kazen leto in sedem mesecev zapora s preizkusno dobo treh let, poročajo mediji.

Ker še vedno ni znano, kje sta štiriletna deklica in sedemletni deček, je sodnica ob izreku sodbe povedala, da izrečena kazen vsebuje poseben pogoj: če obsojeni v mesecu dni po pravnomočnosti sodbe otrok ne vrne mami, bo šel v zapor.

Grozil zaposlenim, ministrstvu s terorističnim napadom

Obtoženi je bil v priporu od začetka marca do novembra lani, zato bo, če ne bo vrnil otrok in izpolnil pogoja, ki mu ga je izreklo sodišče, moral v zapor še za enajst mesecev. Sodišče pa ga je oprostilo obtožb groženj s streljanjem in terorističnim napadom, kar mu je očitalo tožilstvo, ker naj bi uslužbenki centra za socialno delo v Zagorju zagrozil, da je v primeru izročitve otrok pripravljen streljati na vse, ki bodo v postopku sodelovali, po telefonu pa naj bi ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti napovedal teroristični napad.

Sodnica ga je oprostila tudi očitka, da je med aretacijo 6. marca lani napadel policijske specialce, zaradi česar mu je tožilstvo očitalo tudi preprečitev uradnega dejanja in groženj uradni osebi.

Odvetnik matere dvomi, da bo otroka vrnil

Kot poročajo mediji, je sodnica v obrazložitvi sodbe dejala, da bi moral obtoženi razmisliti o svojem vedenju do otrok in kako to vpliva nanju. Po njenih besedah ima obtoženi do svojega dejanja nekritičen odnos ter da otrokoma preprečuje pristen odnos z mamo.

Odvetnik matere otrok je po izreku sodbe povedal, da je s sodbo zadovoljen, a se boji, da bo šel obtoženi raje v zapor, kot da mami vrne otroka. Poleg tega je odvetnik razočaran, da policija in tožilstvo, vsaj po njegovem vedenju, nista zoper obtoženega in člane njegove družine na sodišču dosegla, da bi policija zoper njih uporabila prikrite preiskovalne ukrepe, vsaj tajno prisluškovanje telefonom, kar bi nedvomno privedlo do informacije, kje sta otroka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Majazmaja 13:11 12.maj 2022.

    Sta otroka sploh še živa?! Glede na to, kako se obnaša, kakšen psihopat je, je možno vse.

  • Pepe007 12:43 12.maj 2022.

    Ta pa je z grožnjami in ustrahovanjem definitivno dosegel svoje.