Slovenija
64 ogledov

Ugriznil kačo in se rešil

Piton je bil le del menažerije v hotelu. Žurnal24 main
Šokantna zgodba človeka, ki je preživel napad pitona.

Zambijec, ki je delal v rudniku First Quantum Minerals v kraju Kalumbila na severu države v srednji Afriki se je iz oči v oči srečal z pitonom, ki bi ga lahko ubil. Rešil se je tako, da ga je ugriznil.

"Tistega dne sem z bagrom že nekaj časa kopal, ko sem se odločil, da bom za trenutek odšel iz vozila. Motor sem pustil prižgan, zato nisem opazil, da se mi je približal piton," je za medije povedal 25-letni Kelvin Katoka, ki se zdravi v bolnišnici v Kitweju.

Kače ni opazil

Kača se mu je začela ovijati okoli noge. "Nisem opazil, dokler ni prišla do kolena. Poskušal sem se izvleči s skokom, a nisem mogel več ničesar narediti, saj se je kača v trenutku ovila okoli mojega celega telesa in me podrla na tla," se spominja Katoka.

"Približala se je mojemu obrazu in me pričela udarjati z glavo. K sreči sem imel levo roko še prosto in sem jo lahko uporabil za boj," je pojasnil delavec in dodal, da je v trenutku, ko je kača hotela zapičiti svoje zobe v njegov nos, on uspel ugrizniti njo.

Boj z zadnjimi močmi

"Bil je to dolg ugriz in po dolgi borbi je odpadel njen rep," je opisal. "Ni me nehala stiskati. Spomnil sem se, da imam v žepu nož in ga izvlekel. Zabadal sem ga v njo in počasi je začela popuščati. Ko sem bil že brez moči, me je prekrila s svojim telesom in na moj obraz začela izločati slino, kot da se pripravlja, da me bo pojedla."

Z besedami "začel sem bruhati kri in ničesar nisem več videl," je opisal zadnji trenutek, preden je izgubil zavest. Našli so ga sodelavci in mu rešili življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.