Slovenija
34 ogledov

Uh, kako mrzlo morje!

Morje se je v samo 24 urah ohladilo za 12 stopinj Celzija. (Foto: Suzana Kos) Žurnal24 main
V zadnjih 24 urah se je slovensko morje ohladilo za 12 stopinj Celzija, kar je svojevrsten rekord. V naslednjih dneh se bo vročina spet začela vračati, a na srečo nas v soboto čaka ohladitev.

Na Agenciji za okolje RS so za zurnal24.si povedali, da je vzrok za tako nenavadno in hitro ohladitev burja. Slednja namreč odriva površinsko toplo vodo proti zahodu, zato se iz globin na površje vrne nekoliko hladnejša voda.

Morje v Kopru je bilo tako še včeraj toplo kar 30 stopnij, le 24 ur kasneje pa je bila temperatura vode le še 18 stopinj Celzija.

Več o vremenu na www.vreme.net.

Po napovedih vremenoslovcev bo burja pihala še danes, jutri pa naj bi že ponehala.

Ozračje se bo medtem na Primorskem spet ogrelo na okoli trideset stopinj Celzija, tako da se bo morje spet počasi začelo ogrevati. Verjetnost, da bi se spet lahko ogrelo na trideset stopinj, pa je, kot so dejali na Arsu, majhna.

Kako se hladite? Pošljite nam svojo fotografijo, na kateri se tako ali drugače hladite, in zmagajte na našem nagradnem natečaju.

In kaj nas čaka na celini?
Danes in jutri bo še pretežno jasno, najvišje dnevne temperature pa se bodo gibale med 25 in 29 stopinjami Celzija.

V sredo in četrtek bo sončno in postopno spet bolj vroče. Pihati bo začel jugozahodni veter.

Že konec tedna pa nas spet čaka ohladitev. Kot so namreč dejali na Arsu, bo v soboto Slovenijo spet prešla vremenska fronta, ki bo s seboj prinesla nekaj dežja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.