Slovenija
17 ogledov

Uhajanje ustavilo promet

Policija je zaprla cesto, ob koncu akcije pa v Plinarni Maribor opravila informa Žurnal24 main
Plinska cisterna. Pri rutinskem posegu naj bi odpovedal varnostni ventil. Akcija končana v eni uri.

“V ozračje je steklo 600 kilogramov plina. O tem smo nemudoma po ustaljenih postopkih obvestili gasilce in policijo. Iz preventivnih razlogov je policija tudi ustavila promet v delu Melja,” je povedal Vladimir Denac iz Plinarne Maribor.

Stala tudi železnica
Včeraj zjutraj je Mariborčane nekaj minut pred 8. uro namreč prestrašila nenadna, skoraj filmska zapora ceste v delu Melja zaradi uhajanja plina iz cisterne ob železniški progi.

To se je zgodilo pri rutinski odstranitvi cisterne, poškodovan ni bil nihče, za ukrepe pa so se v plinarni odločili iz preventivnih razlogov. “Obstajala je nevarnost, da bi se zaradi iskre kaj vžgalo pri železniških tirih, eksplozija pa bi se težko zgodila,” nam je pojasnjeval eden izmed zaposlenih na plinarni, ki je opazoval, kaj se dogaja. Zaradi dogodka je bil med intervencijo ustavljen tudi železniški promet pred glavno postajo v Mariboru. Takoj po akciji je Denac dejal, da ni bil nihče posredno ogrožen in da so zadevo uredili v dobri uri. “Najbrž je šlo za odpoved varnostnega ventila,” je dodal.

Zbirajo informacije
Na policiji so dejali, da je bil promet med akcijo ustavljen le osem minut. “Zbiranje informacij o dogodku še poteka. Več bo znanega kmalu,” je razložil Bartolo Lampret s Policijske uprave Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.