Slovenija
29 ogledov

Uhernik spet na sodišču

Martin Uhernik z Gabrske Gore pod Gorjanci je bil osem let po krivem zaprt za um Žurnal24 main
Sodišče. V petek še o drugem odškodninskem zahtevku za 30-letno trpljenje.

Zdaj 73-letni Martin Uhernik od države s tožbo zahteva še okoli 191 tisoč evrov za izgubljeno službo, zaslužek in tako kakršnokoli možnost finančnega preživetja njegovih dveh otrok v času, ko je bil neupravičeno priprt, zaprt ter ko se je vrnil domov in ga zaznamovanega kot morilca nihče ni hotel zaposliti.

Država je Uherniku že plačala okoli 160 tisoč evrov za neupravičen zapor in duševne bolečine zaradi vsega, kar je ob tem prestal.

“Pričakujem, da bo v petek država na sodišču le še formalno odgovorila, koliko je Uherniku pripravljena plačati,” pojasnjuje Jože Hribernik, odvetnik Uhernikovih. Od državnega pravobranilstva sicer nismo prejeli pojasnil, kako nameravajo v petek odgovoriti na zahtevano vsoto v Uhernikovi tožbi države.

Vprašanje le višina
Odvetnik Hribernik pravi, da je “država pripravljena plačati odškodnino za finančno pomanjkanje družine samo za čas Uhernikovega osemletnega zapora, ne pa tudi za njegovo poznejšo brezposelnost”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.