Slovenija
31 ogledov

Ujčič ne ve, kdaj gre v Ljubljano

Tjaša Arko in podžupan Janez Ujčič si želita, da akcija ne bi bila zgolj enkratn Žurnal24 main
Maribor. Kangler bo imenoval novega podžupana. Pivec ostaja v UKC.

Volilno mešanje. "Delal bom marsikaj. Moje pristojnosti se bodo še določile," je za Žurnal24 dejal Janez Ujčič, nov državni sekretar v kabinetu predsednika RS.

Včeraj se je za novoustanovljeni kabinet že začel prvi delovni dan, Ujčič pa še opravlja delo podžupana na Mestni občini Maribor (MOM). Kot nam je pojasnil, še proučuje, kdaj nastopi njegova nova funkcija; "ali ob imenovanju ali ob podpisu pogodbe". Kabinetu naj bi se pridružil najpozneje 1. marca. "Kot podžupan še imam nekatere funkcije, ki jih moram dokončati. Tudi z županom Francem Kanglerjem še nisva rekla nič konkretnega na to temo. Ali bo na moje mesto imenoval novega podžupana, je samo njegova odločitev," je dodal Ujčič.

Imenoval bo novega

Kangler, ki je te dni na službenem potovanju v tujini, nam je prek SMS-sporočila odgovoril, da bo imenoval novega podžupana. Ali bo iz vrst DeSUS-a, kot to predvideva Ujčič, pa ni razkril. Tisti, ki poznajo dogajanje na MOM, špekulirajo, da naj bi si Kangler za imenovanje podžupana vzel čas za razmislek.

RTS na dobri poti?

Sicer pa je Ujčič še pred nastopom nove funkcije doživel "hude obtožbe in napad s strani Društva novinarjev Slovenije (DNS)". Spomnimo, da so bili v društvu ob njegovem imenovanju zgroženi. "Ujčič je namreč prokurist in prek podjetja Komunikacija tudi eden od solastnikov mariborske televizijske postaje RTS, ki svojim zaposlenim in pogodbenim sodelavcem že več mesecev ne plačuje plač in honorarjev," so zapisali v DNS.

O likvidnostnih težavah in neizplačilu plač sodelavcem RTS smo poročali že pred časom. Ujčič pa nam je še včeraj zatrdil, da je "odgovornost za stanje jasna in ne njegova, saj je dal vse svoje premoženje za to podjetje in delavce" ter da v zadnjih tednih kaže, da je RTS na 
dobri poti.

Komentarjev 2
  • Darko 16:39 14.februar 2012.

    JJ TO DA JE UJČIČ V KABINETU JE V E L I K A N A P A K A

  • 1111 14:28 14.februar 2012.

    ...poštenost nove vlade!!!