Slovenija
35 ogledov

Ujčič razklal DeSUS

Ujčič bo najverjetneje nastopil kot protikandidat Franca Kanglerja. (Foto: media Žurnal24 main
Volitve. Heričko napoveduje tožbo proti Drozgu. Verlič ne komentira nestrinjanja s podporo Orešiču.

Imen bodočih županskih kandidatov je iz dneva v dan več. “Na včerajšnji seji izvršnega odbora stranke DeSUS smo se odločili, da bo naš kandidat Janez Ujčič,” je za Žurnal24 potrdil Valter Drozg, predsednik mestnega odbora (MO) DeSUS.

Drozg: Ujčič dal soglasje

Čeprav nam je Drozg zagotovil, da jim je Ujčič že dal soglasje in da se bo celo danes včlanil v stranko, je omenjeni kandidat še negotov. “Svojo odločitev bom sporočil jutri. O tem se morem posvetovati še z družino,” je pojasnil lastnik regionalne televizije RTS in samostojni mestni svetnik.

Ujčič je najprimernejši za medijsko pojavljanje, ker smo drugi razmeroma stari. Menim, da bo dobil krepko več glasov, kolikor smo jih dobili do zdaj.
Valter Drozg

Napovedana kandidatura pa je že povzročila nesoglasja v MO. “Napovedal sem že tožbo zoper Drozga zaradi povzročenih duševnih bolečin; že aprila je nepooblaščeno uporabil moje ime za županskega kandidata, zdaj pa si je očitno premislil. Bila sva dogovorjena. Tako se odgovorna oseba ne more vesti,” je dejal Avgust Heričko, mestni svetnik DeSUS.

V SD se še odločajo
Namigovanja, da naj bi se (zaradi skoraj zagotove podpore nestrankarskemu kandidatu Tomažu Orešiču) notranji razkol pojavil tudi v mariborskem MO LDS, Andrej Verlič, predsednik odbora, včeraj ni želel komentirati: “O podpori Orešiču bomo razpravljali julija; prej ne želimo ničesar pojasnjevati.” Prav tako ni želel komentirati namigovanja, da naj bi nekateri člani LDS zaradi omenjenega kandidata prestopili na Županovo listo.

Kandidat za župana je že nekaj časa podjetnik Gregor Jager, in sicer kot izbranec stranke Zares, medtem ko bo s podporo SDS kandidiral arhitekt Tomaž Kancler. Še vedno pa so v postopku evidentiranja stranke Lipa (kot najverjetnejši kandidat se omenja Sašo Peče), SD in LPR. V županski boj se bo kot kandidat stranke SLS s podporo Županove liste podal tudi zdajšnji župan Franc Kangler.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.