Slovenija
50 ogledov

Ujčičeva si želi nazaj v Petrol

Katja Ujčič, bivša Janševa piarovka, je po tem, ko so jo v Petrolu odpustili, od Žurnal24 main
Tožba. Naslednja obravnava bo februarja.

Petrol. Katja Ujčič, nekdaj vodja kabineta predsednika uprave družbe Petrol, je potrdila, da je proti tej družbi na delovno sodišče vložila tožbo. V tej zahteva vnovično zaposlitev v Petrolu. “Naslednja obravnava je razpisana za februar,” je dejala.

Spomnimo: nekdanja tiskovna predstavnica predsednika vlade Janeza Janše se je leta 2006 zaposlila kot vodja kabineta takratnega predsednika uprave Petrola Marka Kryžanowskega, a kmalu po prihodu novega vodstva podjetja z Aleksandrom Svetelškom na čelu jo je doletela izredna odpoved.

Dela zanjo ni bilo
"Rekli so mi, da dela zame na Petrolu ni več. A po pogodbi mi morali ponuditi drugo delovno mesto, primerno zame. Pa ga niso. Gotovo bi mi lahko našli drugo delo, vendar za to očitno ni bilo volje,” je ocenila Ujčičeva. Po njenem mnenju je šlo za nezakonito prekinitev pogodbe o zaposlitvi, a kot je dejala, bo "o tem odločalo delovno sodišče".

Petrol molči
V Petrolu nam “zaradi zakonskega varovanja osebnih podatkov” na vprašanja, povezana s tožbo Ujčičeve, niso želeli odgovarjati.

Sicer pa je bivša Janševa tiskovna predstavnica od septembra svetovalka direktorja državne D.S.U., družbe za svetovanje in upravljanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.