Slovenija
2826 ogledov

Ujeli Slovenca, ki sta tihotapila velikansko pošiljko droge

zaseg droga orožje GPU
Tuji organi so v zadnjih dneh pri dveh slovenskih državljanih v tovornjakih zasegli večji količini prepovedanih drog.

V angleškem Dovru so aretirali 50-letnega Koprčana, ki je v tovornjaku prevažal 82 kilogramov kokaina in tri kilograme heroina. Goriški orožniki so pri 46-letnemu Slovencu odkrili 40 kilogramov kokaina.

Koprčana so aretirali že 26. aprila, potem ko so v njegovem tovornjaku, s katerim je prevažal zamrznjene pice, odkrili že omenjeni kokain in heroin. Po ocenah angleške policije je bila droga vredna 6,5 milijona funtov oz. približno osem milijonov evrov. Moški je dan po aretaciji stopil pred sodnika, ki je zanj odredil pripor, poročajo Primorske novice.

Na generalni policijski upravi so za Primorske novice potrdili informacijo o prijetju slovenskega državljana v Veliki Britaniji ter dodali, da s tem v zvezi sodelujejo z britanskimi varnostnimi organi.

V noči na nedeljo pa so goriški orožniki nedaleč od kontrolne točke na nekdanjem mejnem prehodu Vrtojba v slovenskem tovornjaku v praznem rezervoarju odkrili 40 kilogramov izredno čistega kokaina, ki bi na črnem trgu dosegel vrednost deset milijonov evrov. 46-letnega slovenskega državljana, ki je bil za volanom, so aretirali in je v goriškem zaporu, kjer čaka na nadaljnje postopke, še poročajo Primorske novice.

 

Komentarjev 5
  • fasader56 13:20 13.maj 2020.

    Spet bo pomanjkanje v državi........

  • izRODEk 11:40 13.maj 2020.

    Borut Pahor, si OK?