Slovenija
1315 ogledov

Ukaz z ministrstva, ceste bodo konec tedna dodatno obremenjene

DARS predor tunel avtocesta Saša Despot
Zaradi izjeme ta konec tedna pričakujte na cestah še več prometa.

Ministrstvo za infrastrukturo je na pobudo Luke Koper in Združenja za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije sprejelo odločitev, da bodo v soboto, 29. junija, in nedeljo, 30. junija 2019, izjemoma dovoljeni prevozi tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, v in iz koprskega pristanišča. 

Odločitev je bila sprejeta na podlagi določbe 6. člena Odredbe o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji. Ta med drugim določa, da omejitev prometa iz odredbe ne velja, ko je vožnja potrebna zaradi preprečitve ali odprave neposredne nevarnosti za premoženje. 

Odločitev je posledica železniške nesreče v predoru Hrastovlje, zaradi katere je bil več dni prekinjen železniški promet z Luko Koper. Ker zaprtje že povzroča gospodarske posledice, sta Luka Koper in Združenje za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek dali pobudo, da ministrstvo sprosti zapore kamionskih prevozov za vse tovore v in iz koprskega pristanišča ta konec tedna. 

Luka Koper | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Povečan promet tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.5 tone, je zaradi ohromljenega železniškega prometa na progi Koper – Divača in obratno mogoče pričakovati na območju celotne Slovenije.

 Ministrstvo za infrastrukturo je o izredni sprostitvi tovornega prometa že seznanilo Generalno policijsko upravo in družbo DARS ter ju zaprosilo, da o tem obvestita vse pristojne nadzorne organe oziroma službe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice