Slovenija
97 ogledov

Ukaz župana: Zaprite!

Janković zahteva, naj se lokali v soseski BS3 zaprejo prej, ker "je občutno mote Žurnal24 main
BS3. Na MOL lastnike lokalov pozivajo, naj se odpovejo dovoljenju za podaljšanje obratovalnega časa, ki so ga izdali sami.

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana (MOL) po ukazu župana Zorana Jankovića po novem od lastnikov gostinskih lokalov v soseski BS3 zahteva, naj jih zaprejo do 22. ure, čeprav jim je prav MOL izdala dovoljenje za podaljšan obratovalni čas do 24. ure ob prireditvah v centru Stožice.

1 leto velja dovoljenje, ki ga je lokalom v BS3 izdala MOL, zdaj pa hočejo na občini to preklicati.

Z MOL so Darji Škulj iz lokala All Stars poslali pismo, v katerem jo pozivajo “k uresničitvi dogovora z županom” in k temu, naj vloži prijavo “o obratovanju gostinskega obrata v rednem obratovalnem času do 22. ure”. Škuljeva tega ne bo storila. “Saj so mi za letos že izdali dovoljenje, da imam lahko odprto do polnoči. Zakaj bi zdaj pošiljala poziv, naj mi dovolijo delati le do desetih zvečer?” je razložila.

90 odstotkov proti
Anketa.
Stanovalci stolpnice na Vojkovi cesti 91 so izpolnili anketo, v kateri je bilo več kot 90 odstotkov sodelujočih proti temu, da bi bili lokali v soseski odprti tudi po 22. uri, za pa je bilo osem stanovalcev. Zato so sklicali sestanek, na katerem je Janković stanovalcem zagotovil, da bo sprožil postopke za omejitev obratovalnega časa gostinskih lokalov do 22. ure.

O dogovoru ne ve nič
Pristavila je, da z županom ni sklenila nobenega dogovora, saj ni bila povabljena na sestanek prejšnji četrtek, na katerem se je Janković na podlagi pritožb stanovalcev premislil o podaljšanem obratovalnem času. Škuljeva je napovedala, da se ne bo predala in da se bo skupaj z drugimi lastniki lokalov zavzemala proti temu – tudi s tožbo na sodišču.

"Zaradi številnih prireditev v centru Stožice in posledično številnih obiskovalcev, ki se zadržujejo v navedenih lokalih, je občutno moten nočni mir tamkajšnjih stanovalcev," so na MOL pojasnili Jankovićevo odločitev. Spomnimo: na občini so še pred slabim mesecem pojasnjevali, da ne policija ne tržni inšpektorat nista poročala o kršitvah javnega reda in miru ter obratovalnega časa v lokalih BS3, ki bi lahko bile osnova za začetek postopka omejitve ali ukinitve podaljšanega obratovalnega časa.

To je poudarila tudi Škuljeva: “Osnova za odvzem dovoljenja za podaljšan obratovalni čas bi bil policijski zapisnik, da smo kršili javni red in mir, kar pa se ni nikoli zgodilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.