Slovenija
0 ogledov

UKC kot strateška inštitucija

1/2
Žurnal24 main
Predsednik vlade Janez Janša je obiskal Univerzitetni klinični center Ljubljana in se seznanil s tažavami in uspehi ustanove.

Premier Janša je po srečanju z vodstvom te ustanove poudaril, da je UKC Ljubljana strateška inštitucija slovenskega zdravstva. Na skoraj tri ure trajajočem srečanju z vodstvom UKC so se pogovarjali tako o težavah UKC kot tudi o njegovih znanstvenih dosežkih.


Sistem primerljivih primerov
Pogovor je tekel predvsem o tem, kako reševati težave, s katerimi se sooča UKC kot največja terciarna ustanova v Sloveniji. Kako reševati težave, ki izhajajo iz dolgoročnih napovedi trendov-povečanja potreb po specializirani zdravniški dejavnosti v prihodnje. Pogovarjali so se tudi o še odprtih investicijskih projektih UKC in o reševanju vprašanja vrednotenja zdravstvenih programov. Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič je v zvezi s tem povedala, da so se z direktorjem Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), ki se je prav tako udeležil današnjega obiska, dogovorili, da bo ZZZS že 4. februarja z bolnišnicami začel pogovore za prilagoditev sistema primerljivih primerov, na podlagi katerega se izvajalcem zdravstvenih storitev plačuje za opravljene storitve.

Janša: Pogovor je bil zelo koristen
Sistem primerljivih primerov je treba naravnati na današnji dan, na današnje tehnologije in na stanje današnjega časa, je dejala ministrica. ˝Nekaj dogovorov smo dosegli kar na licu mesta. Zame je bil ta pogovor zelo koristen, zlasti zaradi strateških načrtovanj vlade, ki jih zaključujemo v tem mandatu, priprav nekaterih rešitev, ki so vezane na pripravo zdravstvene mreže, in tudi zaradi priprav na oblikovanje zakona o zdravniški službi,˝ pa je še pojasnil premier.

[if !supportLineBreakNewLine]
[endif]
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.