Slovenija
26 ogledov

UKC LJ: Napoved stavke sester ostaja

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Pogajanja med UKC Ljubljana in Sindikatom KC glede napovedane stavke v enotah intenzivne terapije III do tega trenutka še niso bila uspešna, zato za četrtek napovedana stavka ostaja, so sporočili iz UKC Ljubljana.

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana obžaluje, da dogovora s Sindikatom kliničnega centra o preložitvi stavke do tega trenutka še ni bilo mogoče doseči. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je vodstvo zavoda zainteresiranim srednjim medicinskim sestram na delovnih mestih, kjer opravljajo aktivnosti in kompetence diplomiranih medicinskih sester v intenzivnih enotah terapije III, pripravljeno zagotoviti plačilo šolnine v celoti.

Ob tem je vodstvo predlagalo tritedensko preložitev stavke in dodatno ponudilo možnost, da do konca tedna pošljejo ministru za zdravje poimenski seznam zaposlenih diplomiranih medicinskih sester v enotah intenzivne terapije III, ki so diplomirale in ostale na istih delovnih mestih s ciljem priznanja napredovanj.

Po navedbah vodstva zavoda sindikat omenjenega predloga, ki bi za tri tedne preložil stavko in omogočil nadaljnje delo pogajalskih skupin, ni sprejel. Zavrnili so tudi možnost mediacije, ki bi lahko v obdobju odloga stavke pomagala zbližati stališča in spodbudila k skupnemu iskanju sistemskih rešitev.

V vodstvu UKC Ljubljana menijo, da je aneks h kolektivni pogodbi za zaposlene v zdravstveni negi, za katerega si prizadeva tudi stroka zdravstvene nege, ustrezna sistemska rešitev. Zato upajo, da bo do podpisa aneksa med vlado in sindikati zdravstvene nege prišlo še ta teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.