Slovenija
40651 ogledov

Nepričakovana novica iz UKC Ljubljana glede cepljenja proti covidu

Covid-19: UKC Ljubljana, vhod
1/2
UKC LJ Covid-19: UKC Ljubljana, vhod
Strokovni svet UKC Ljubljana je na današnji izredni seji soglasno sprejel sklep, s katerim predlagajo uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19. Tako odločitev so sprejeli "zaradi interesa in trpljenja" vseh covidnih in necovidnih bolnikov, ki traja dve leti in mu ni videti konca, so odločitev sveta pojasnili na Twitter profilu UKC Ljubljana.

Strokovni svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana sestavljajo strokovni direktorji klinik, vodi pa ga strokovna direktorica Jadranka Buturović Ponikvar.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v okviru novinarske konference o dosežkih predsedovanja Slovenije Svetu EU danes na vprašanje, če vlada razmišlja o uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19, pojasnil, da je sam seznanjen le s predlogom strokovne skupine za covid-19, ki ga je zasledil v medijih.

Skupina, ki jo vodi infektologinja Mateja Logar, namreč predlaga uvedbo obveznega cepljenja za vse, ki so starejši od 50 let.

Ob tem je Hojs poudaril, da osebno zelo zaupa stroki in da je že v lanskem letu "interno zagovarjal uvedbo obveznega cepljenja". Po njegovem razumevanju pa stroka takrat obveznega cepljenja ni podpirala. "Zdaj so se stvari očitno spremenile, imamo več študij, analiz in znanstvenih dokazov," je dejal.

Spomnil je, da bi bilo obvezno cepljenje sicer mogoče uvesti že po obstoječem zakonu o nalezljivih boleznih.

Pozivi k uvedbi obveznega cepljenja se v zdravniških vrstah v zadnjem času stopnjujejo. Poleg strokovne skupine za covid-19 so k uvedbi obveznega cepljenja pozvali tudi v Slovenskem zdravniškem društvu. K razmisleku o takšni odločitvi je večkrat pozvala tudi predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović.

Minister za zdravje Janez Poklukar je na petkovi novinarski konferenci ob zaključku akcije Dnevi cepljenja izrazil veselje, da so se odprle razprave o obveznem cepljenju in pogoju preboleli, cepljeni (PC) oz. o bodočem statusu necepljenih v družbi. Kot meni, bo družba glede tega morala zavzeti stališče, pri tem pa moramo biti po njegovih besedah kar se da enotni.

Covid-19, UKC Ljubljana | Avtor: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ

 
Komentarjev 110
 • Atlantis_Citizen 11:15 17.januar 2022.

  ODVZETI JIM DIOLOME!! JAVNO JE OBJAVLJENO, DA SO OMENJENA CEPIVA V PREIZKUSNI FAZI DO 2024 IN ONI BI NAM HOTELI UVESTI OBVEZNO CEPLJENJE?????? S POIZKUSNIM I CEPIVI???? A SO NORMALNI??? ALI PA JIM JE HITLER OPRAL MOŽGANE??? ZA TAKŠNE STVARI ...prikaži več SO PO II. SVETOVNI VOJNI ISTOVRSTNI ZLOČINCI ŠLI PRED STRELSKI VOD!!! ALO LJUDJE, ZBUDITE SE!!! ZBRCAJMO TO GOLAZEN!!

 • Avatar MS
  MS 13:04 30.december 2021.

  Strokovni svet UKC Ljubljana je soglasno sprejel sklep, s katerim predlagajo uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19. Tako odločitev so sprejeli "zaradi interesa in trpljenja" vseh covidnih in necovidnih bolnikov, ki traja dve leti in mu ni videti konca, so odločitev ...prikaži večv sveta pojasnili na Twitter profilu UKC Ljubljana. RE: ===> Če bi tak sklep sprejeli pred dvema letoma bi danes covid bil le še spomin in ohranjeno bi bilo tisoče življenj!

 • Graciela_Landrum 10:17 30.december 2021.

  Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦