Slovenija
26055 ogledov

UKC Ljubljana: Sama si je vbrizgala estetsko polnilo in oslepela

Botoks polnilo injekcija ogledalo
1/2
Profimedia
V ljubljanskem kliničnem centru zdravijo mlajšo žensko, ki je po spletu sama kupila dermalno polnilo in si ga tudi vbrizgala nato pa oslepela na eno oko, so poročali v oddaji 24 ur.

Ker si je ženska polnilo pred ogledalom vbrizgala neposredno v žilo, so se hitro začeli zapleti. Vid na enem očesu je po poročanju novinarjev 24 ur izgubila, zdravniško pomoč pa poiskala šele naslednji dan.

"S tem pride do zapore žile, ki prehranjuje en del obraza, lahko pride tako daleč, da pride tudi do arterije, ki prehranjuje oko," je za informativno oddajo 24 ur povedala Katarina Vujkovac Mahmutović s kliničnega oddelka za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline na UKC Ljubljana in dodala, da imajo zdravniki približno eno uro, uro in pol, da snov raztopijo, in še v tem primeru je včasih tako, da se vid ne povrne popolnoma.

Presenetljivo in strašljivo obenem je, da so takšna polnila dostopna le z nekaj kliki.

"Problem je, ker veliko teh pacientk sploh ne ve, kakšen material jim sploh injicirajo, do tega, da jim vbrizgajo tudi polnila, ki niso razgradljiva, kot je recimo biopolimer ali pa silikon, se pravi jih ne moremo odstraniti drugače kot z nekim kirurškim posegom," je še povedala Vujkovac Mahmutovićeva. 

Botoks polnilo injekcija ogledalo | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 4
 • sandi76 10:04 25.april 2024.

  Ali se da kje na internetu kupiti kakšen komplet za vbrizganje možganov v prazno glavo ?

 • Avatar Pantani2
  Pantani2 09:41 25.april 2024.

  To je to,ko imaš prepih med ušesi!!!

 • Avatar Antikrist4
  Antikrist4 07:59 25.april 2024.

  Ena ženska si je nekoč vbrizgala goveji loj. Kako je bila šele potem grda, hehehe.