Slovenija
2145 ogledov

UKC Ljubljana: Sploh ni imel raka prostate, sledila pa je obsežna operacija

UKC Ljubljana Anže Petkovšek
O zmoti so ga obvestili po operaciji.

RTV Slovenija poroča o še enem primeru napake pri obdelavi vzorcev tkiv. Maja 2023 so na Inštitutu za patologijo Medicinske fakultete UL napačno diagnosticirali raka na prostati in pacienta operirali obsežneje, kot bi ga sicer.

Spomnimo: na Onkološkem inštitutu so zaradi raka želodca januarja operirali pacienta, želodec so mu odstranili. A raka sploh ni imel.

Bolnik je bil sicer v UKC-ju Ljubljana obravnavan zaradi suma na rak prostate, tudi v primeru negativnega izvida bi bil operiran, a ne tako obsežno, so pojasnili na UKC Ljubljana.

Inštitut za patologijo je pacienta po že izvedeni operaciji o napaki obvestil. "Izveden je bil varnostni pogovor vodstva Urološke klinike in Inštituta za patologijo medicinske fakultete, na katerem so primer analizirali in sprejeli določene korektivne ukrepe. O rezultatu analize smo v UKC-ju Ljubljana tudi takoj obvestili pacienta, ki nadaljuje zdravljenje v Urološki ambulanti UKC-ja Ljubljana," so ob tem pojasnili na kliničnem centru.

A javnosti o dogodku niso obvestili, saj da tega protokol ne predvideva. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Facja 16:28 21.februar 2024.

    Še mal pa bodo na UKC vsakemu, ki gre mimo odrezal jajca...In kje je sedaj Beović z izjavo? Čakam na umotvor Ihana. In seveda FIDES...gremo, povejte kaj na to temo.

  • Avatar Leon
    Leon 15:36 21.februar 2024.

    Kdaj bodo pacienti protestirali zoper štrajk zdravnikov ?

  • Kmodri_ 15:35 21.februar 2024.

    Ko misliš, da globje ne morejo pasti, je vedno presenečenje, vse bolj padajo v črno luknjo!