Slovenija
22 ogledov

Ukradli aparat za seizmične meritve

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Minirajo morsko dno. Prebivalci Kopra se bojijo posledic tresenja tal, do katerega prihaja ob eksplozijah. Nekdo ukradel merilno napravo.

Saj ni res, pa je. V koprskem akvatoriju že nekaj časa izvajajo podvodna minerska dela, s katerimi bodo poglobili dno in omogočili pristajanje največjih potniških ladij.

Podvodna miniranja so vznemirila kar nekaj prebivalcev središča mesta, saj se tresljaje pogosto močno občuti, prav tako pa se ljudje bojijo, da bodo podvodne eksplozije povzročile škodo na objektih, ki stojijo blizu potniškega terminala.

Več eksplozij na dan, a šibkejše
Na nedavnem sestanku predstavnikov Krajevne skupnosti (KS) Koper Center in izvajalcev del so se zato dogovorili, da bodo poslej minerska dela v morju, s katerimi poglabljajo dno, potekala drugače. Eksplozij bo dnevno več, a bodo šibkejše.

Po trditvah pristojnih so bile po dosedanjih meritvah seizmoloških naprav, ki so nameščene na treh objektih v bližini koprskega potniškega terminala, doslej izmerjene vrednosti pod dovoljeno zakonsko določeno mejo, ki velja za starejše objekte.

Po posvetovanju s predstavniki KS Koper Center so se pred dnevi dogovorili, da bodo namestili dodatne merilne naprave, rezultate pa bodo vsak dan posredovali na sedež KS.

Ukradel merilec tresljajev
Minerska dela bodo potekala še do danes, nato bo sledil desetdnevni odmor zaradi čiščenja morskega dna. Morda je nezadovoljstvo občanov botrovalo včerajšnjemu dogodku, o katerem danes poroča policija.

"V Kopru so popoldne izvajali seizmične meritve. Pri tem so postavili več merilnih naprav, nekdo pa je ukradel merilnik tresljajev. Gradbena fakulteta iz Maribora je oškodovana za osem tisoč evrov," so sporočili iz koprske policijske uprave. Kdo bi potreboval takšen aparat, ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.