Slovenija
16 ogledov

Ukradli za tisoče evrov rib

slovenija 03.04.14. ribogojnica fonda, foto: fonda fonda
Iz ribogojnice Fonda dlje časa kradli brancine, ki so po neuradnih informacijah končali tudi na krožnikih obalnih gostiln.

"Nekaj imamo zavarovanega, ne pa vsega," na vprašanje ali ji bo škodo povrnila zavarovalnica odgovorja Irena Fonda iz ribogojnice Fonda. "Zaradi interesa preiskave na vaša vprašanja ne morem odgovoriti, tako so mi svetovali kriminalisti, ki zadevo preiskujejo," dodaja sogovornica. Policiji so sicer v torek prijavili tatvino večje količine rib.

Kradli že dlje časa 

Neuradno je slišati, da naj bi ribogojnico že dalj časa "obiskovala" skupina treh moških, ki so z namenom nadaljnje preprodaje, iz bazenov ribogojnice kradli dva do trikilogramske brancine. Njihova cena se giblje okoli 20 evrov za kilogram, eden od sogovornikov, ki ne želi biti imenovan, pa ocenjuje, da so iz ribogojnice v portoroškem rezervatu odnesli plen, skupaj vreden na tisoče evrov.

Bili opozorjeni?

Po izjavah sogovornika, ki ne želi biti imenovan, naj bi sicer lastnike z nezakonitim dogajanjem že pred časom seznanil tudi eden od domačinov, a mu menda niso verjeli. Natančneje - niso sprejeli njegove ponudbe, da jim bo ribji zarod skrbno varoval, v zameno pa si bi delo poplačal s krivolovom v sicer zaščitenem morju rezervata.

Sodelovali s čuvaji?

Vodja organizirane skupine naj bi sicer svojim sodelavcem za vsak nočni podvig plačal le okoli 40 evrov, kar naj bi pripeljalo tudi do nesoglasij med nepridipravi. Brancine so kradli v nočnem času in čeprav ribogojne bazene nadzorujejo tudi ponoči, nihče od čuvajev nikoli ni opazil ničesar. Dobro poučeni zato ocenjujejo, da so imeli tatovi pomagače tudi pri ljudeh, ki so bili zadolženi za varovanje bazenov.

Komentarjev 1
  • Branko Brzin 23:38 03.april 2014.

    podkupnina vstopa brez trkanja so pa modeli