Slovenija
2397 ogledov

Ukrepi: V to smer se nagiba svetovalna skupina

nošenje mask na prostem Saša Despot
Svetovalna skupina za covid-19 je v ponedeljek pretresala trenutno epidemiološko stanje in to, kako naprej.

Članica skupine dr. Bojana Beović je za 24urZvečer dejala, da je beseda tekla o tem, kako postopno odpreti čim več dejavnosti ob upoštevanju nekaterih pravil. Pravilo, ki ga bo treba upoštevati še naprej, je pravilo PCT, ki narekuje, da se ljudje zbirajo, ko so en za drugega varni (prebolevniki, cepljeni ali testirani). 

Ob tem pa bo še naprej treba upoštevati druga navodila NIJZ, kot so navodila o držanju distance, prezračevanju, splošnih higienskih ukrepih. Po mnenju Beovićeve morajo ti ukrepi ostati, dokler ne bomo dosegli kolektivne imunosti. 

Kakšno stopnjo kolektivne imunosti bo treba doseči, je odvisno od tega, katera različica bo prevladovala. Trenutno bi glede na ocenjeno kužnost potrebovali precepljenost blizu 70 odstotkov. V primeru bolj kužnih različic pa bi ta odstotek moral biti še višji, je poudarila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Ender3 09:35 01.junij 2021.

    Kvazi strokovnjaki, se nagibajo po interesih politike. Komu še ni jasno ?, ko bo drugod virus preteklost, se bodo naši še vedno zavzemali za ukrepe, brez rezultatov in učinkov.

  • ode 07:27 01.junij 2021.

    Simič z junijem prevzema vodenje Finančne uprave in vse bolj postaja jasno, zakaj Branimir Štrukelj, ki svoj medij, to je revijo Mladina, katere solastnik je, uporablja za politično agitacijo, počne vse, da bi vlada padla (Demokracija)

  • dani5 07:20 01.junij 2021.

    Na zdrave državljane so pa pozabili.