Slovenija
42 ogledov

Umaknili obtožni predlog

bulmastifi raztrgali lastnika v ora%C5%BEmovi ulici v ljubljani Saša Despot
Tožilstvo je umaknilo obtožni predlog zoper Sonjo Bukovec zaradi domnevne zlorabe položaja v postopku vračanja bulmastifov Saši Baričeviču, poroča Delo.

Nekdanjo državno sekretarko na takratnem ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvu in prehrano Sonjo Bukovec je tožilstvo bremenilo zlorabe položaja, ker je decembra 2008 poklicala generalno direktorico Vursa Čadonič Špeličevo in jo spraševala, zakaj Veterinarska uprava RS (Vurs) ne vrne bulmastifov Baričeviču. Pri tem naj bi Čadonič Špeličevi tudi zagrozila, da bosta Vurs in ona plačala visoko odškodnino v primeru, da bodo psi usmrčeni, Baričevič pa bo tožil državo.

Kot poroča Delo, je umik obtožnega predloga potrdil tudi odvetnik Blaž Kovačič Mlinar, ki zastopa Sonjo Bukovec. Povedal je, da z vzroki umika še ni seznanjen, ker še nima obrazložitve, predvideva pa, da je tožilstvo takšno odločitev sprejelo zaradi pričanja generalne direktorice Vursa Vide Čadonič Špelič.

Sodišče je Bukovčevo zaslišalo že maja. Takrat je priznala, da je Čadonič Špeličevo poklicala, a pri tem zanikala, da bi ji grozila. Čadonič Špeličeve naj ne bi klicala kot državna sekretarka, pač pa kot prijateljica, saj sta obe iz Bele krajine. Čadonič Špeličevo je sodišče zaslišalo septembra.

Trije bulmastifi so že leta 2006 pred Baričevičevo hišo na Oražnovi ulici napadli in poškodovali Stanislava Megliča. Po napadu je Vurs zanje odredil usmrtitev, a je Baričeviču z različnimi pritožbami uspelo doseči, da mu jih je junija 2009 ministrstvo za kmetijstvo vrnilo. Februarja 2010 so nato psi napadli Baričeviča in ga ubili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.