Slovenija
24 ogledov

Umaknili točko Infodrom

Infodrom patria PrtScr You tube
"Posegli bi v avtonomijo RTVS"

Člani parlamentarnih odborov za kulturo in za izobraževanje na današnji seji niso obravnavali domnevne zlorabe otrok na RTVS. Večina članov odbora je namreč ocenila, da vsebina ni primerna za obravnavo.

Predsednica odbora za kulturo Majda Potrata je opozorila na institucionalno in uredniško avtonomijo RTVS. Za morebitne pripombe na vsebino programa pa, kot opozarja Potrata, obstajata pravica do popravka ter varuh gledalčevih in poslušalčevih pravic RTVS.

Ob tem dodaja, da predlagani sklepi presegajo pristojnosti delovnega telesa. "Poslovnik določa, da mora odbor obravnavati poročilo nadzornega sveta RTVS, programskega sveta pa ne, prav tako ne sme odločati o konkretnih oddajah," je dejala.

V SDS ogorčeni

Poslanci SDS so zaradi tega na seji odbora izrazili ogorčenje, kritike se vrstijo tudi na družbenem omrežju Twitter. Dejanja Potrate so označili kot sramotna in nezaslišana.

Zahtevo za sklic skupne seje odborov zaradi objave prispevka o aferi Patria v oddaji Infodrom, ki je namenjena otrokom, so v stranki oddali zato, ker menijo, da v prispevku niso predstavili vseh vidikov afere Patria. "Poleg tega so si v oddaji dovolili komentirati nepravnomočno sodbo," so opozorili. RTVS je oddajo nato umaknil.

Komentarjev 1
  • dragec 08:10 20.september 2013.

    Poslanci SDS so zaradi tega na seji odbora izrazili ogorčenje, kritike se vrstijo tudi na družbenem omrežju Twitter.Oni ogorčeni, kurc jih gleda!!!!!