Slovenija
95 ogledov

Umazane igre med slovenskimi zdravniki

urgenca Anže Petkovšek
Nekdanja varuhinja človekovih pravic in kandidatka za predsednico Zdravniške zbornice Slovenije na božični večer objavila zapis o umazani igri pred drugim krogom volitev.

Dosedanji predsednik Zdravniške zbornice Slovenije Andrej Možina in nekdanja varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek-Travnik se bosta v drugem krogu volitev za predsednika zbornice pomerila 17. januarja. Drugi krog volitev je potreben, ker nihče od petih kandidatov ni prejel polovice podpore tistih, ki so glasovali. Možina in Čebašek-Travnikova sta prejela največ glasov podpore, a ne dovolj za izvolitev v prvem krogu.

Poleg Možine in Čebašek-Travnikove so se v prvem krogu za predsedniški položaj potegovali še nekdanja predsednica zbornice Gordana Živčec Kalan, zdravnik koncesionar Miro Lasbaher in nefrolog Boštjan Kersnič. V prvem krogu je Čebašek-Travnikova prejela 32,1-odstotno podporo, Možina 29,4-odstotno.

Nizki udarci pred drugim krogom

Nekdanja varuhinja človekovih pravic Čebašek Travnikova je na božični večer na svojem blogu objavila, da je pred drugim krogom volitev deležna natolcevanj in laži, ki se med drugim nanašajo na njeno pridobitev licence po vrnitvi v medicino in domnevnega sodelovanja z Vesno V. Godina.

"Moj zapis na blogu, v katerem zelo jasno izrazim svoj protest na njeno blatenje mladih zdravnikov, ima naslov Sovražni govor Vesne V. Godina proti mladim zdravnikom in je doslej imel 3035 ogledov. Takrat se ni oglasila ne zdravniška zbornica, ne Fides, da bi se javno uprli blatenju in poniževanju mladih zdravnikov, le jaz sem se izpostavila za vse nas," je zapisala Čebašek Travnikova.

Njen celoten zapis je na Facebooku delil tudi zdravnik Erik Brecelj, preberete ga lahko na spodnji povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.