Slovenija
18 ogledov

"Umazanije v krizi nič manj"

Delodajalci
1/2
Žurnal24grafika
Februar. Že tretji mesec zapored čistilke najbolj iskan kader. A zanimanja ni.

V čistilnem servisu Aktiva, kjer so februarja objavili največ prostih delovnih mest, opažajo, da je zanimanje za delo snažilke kljub velikemu številu brezposelnih še vedno majhno. Razlika med višino nadomestila za brezposelnost in minimalno plačo, ki jo po večini prejemajo čistilci, je namreč majhna, opozarjajo. Prav tako je čiščenje področje, "kjer še vedno cveti siva ekonomija, zato posameznikom ni težko ustvariti dodatnega zaslužka, na primer s čiščenjem zasebnih stanovanj".

Recesije ne čutijo

"Pri čistilkah gre običajno za začasne zaposlitve, saj so tudi pogodbe, ki jih imamo servisi s podjetji, vezane na leto ali dve," poudarja direktor podjetja Picikato Risto Džolev.

Njihov servis je sicer lani zaznal upad povpraševanja po storitvah čiščenja, saj so podjetja najprej začela rezati pri stroških, vendar pa letos recesije, kot pravi, sploh ne čutijo.

Komentarjev 1
  • 1111 13:25 23.marec 2012.

    ...zakaj inšpektorji ne vzamejo pod drobnogled čistilne servise???? ...pa katera čistilka je toliko nora da bo delala za 400€ od 8 do 10 ur na dan, pa še kakšno soboto zraven???? ...bem ti tako pokvarjeno državo...