Slovenija
40 ogledov

Umetniki za družine v stiski

Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino poteka 16. mednarodna likovna kolonija Umetniki za Karitas. Izkupiček prodanih del bo namenjen družinam v stiski.

Tabora se udeležuje 15 domačih in tujih umetnikov, pridružilo pa se jim bo še več strokovnih sodelavcev. V četrtek bodo organizirali dan odprtih vrat, ko se lahko udeležencem pridružijo tudi drugi likovni ustvarjalci, ki želijo darovati svoje likovno delo za namen kolonije. Iz vseh nastalih in darovanih del bo ob 18. uri  priložnostna razstava s kulturnim programom, v katerem bodo nastopili Mladi z Gore in Vipavski tamburaši, udeležili pa se ga bodo tudi škof Metod Pirih, župan Marjan Poljšak, ravnatelj Karitas Matej Kobal in drugi gostje.
 
"Projekt Umetniki za karitas je živa priča sodobnih likovnih umetnikov, ki darujejo za ljudi v stiski svoj talent in svoj čas. Do zdaj je bilo v vseh katalogih Umetniki za karitas zapisanih 917 imen avtorjev, ki so na druženju ustvarili ali kasneje darovali skupno 1235 likovnih del. Skoraj tisoč del je bilo že prodanih na 161 prodajnih razstavah po Sloveniji in tujini, druga dela so postavljena na stalnih razstavah oziroma plemenitijo prostore, za katere so bila namenjena," je povedala Jožica Ličen, vodja projekta.

Dela, ki bodo nastala na tokratni koloniji, bodo na ogled najprej na Sinjem vrhu, prvo odprtje razstave bo 20. novembra na Zemonu, kasneje pa se bo zvrstilo še 10 razstav po različnih krajih v Sloveniji ter v Gorici in Trstu.

Lani so s kulturno-humanitarnim projektom za pomoč otrokom, katerih starši so izgubili zaposlitev, zbrali 14.200 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.