Slovenija
39 ogledov

“Umetnost je bila odrezana prva”

Režiserka Janja Glogovac in fotografinja Jelena Vukotić napovedujeta predstavite Žurnal24 main
Space of Art. Spletna platforma za povezovanje umetnikov, organizacij in oboževalcev.

To je možnost, da se tako svetovni umetniki najvišjega ranga kot tisti brez menedžerjev združijo in da umetnost širijo brez meja,” režiserka Janja Glogovac pojasni razloge za nastanek portala Space of Art. Deloval bo podobno kot Facebook in bo na začetku brezplačen, razglasili pa bodo tudi ambasadorje portala. “To so ljudje, ki so pripomogli k umetnosti in bodo v tem duhu še delovali,” pravi Glogovčeva, ki verjame, da si bo svoj profil na portalu ustvarila tudi Angelina Jolie. Tako ji bo naročil Rade Šerbedžija, s katerim snema film, v ponedeljek, 11. oktobra, pa bo imel v Mariboru svoj koncert,” razloži.

Premiera prepovedanega
Med 7. in 9. oktobrom pripravljajo v programu Connecting Art odprtje fotografskih razstav in predstavitev slovenskih oblikovalcev. V petek ob 20. uri bo premiera prepovedanega filma Mistika hotela Palace. “Film je končno naš in ga lahko predstavimo. Nič ni bilo izrezanega, pred tem pa mi je bilo rečeno, da določene stvari ne smejo biti v njem, obdobje nacizma, recimo,” pove Glogovčeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.