Slovenija
68 ogledov

Umetnost ustvarja tudi dobrodelnost

Teo Ivančič Iztok Kurnik
Da so dekorativni premazi za les namenjeni samo zaščiti lesa, že dolgo ne velja več.

Z njimi lahko preuredimo marsikateri kos pohištva, pri Belinki pa so dokazali, da lahko z njimi ustvarimo celo umetnine. Ilustratorka Meta Wraber, oblikovalka Teja Kleč in ljubitelj »packastega« realizma Teo Ivančič so v sodelovanju z vodilno proizvajalko premazov za les, Belinko, ustvarili unikatno poslikane klopi, ki so povezale njihovo funkcionalnost z visoko estetiko. Belinka je edinstvene klopi prodala in izkupiček podarila Zavodu PET, ki zagotavlja strokovno izvajanje terapevtske pomoči s psi otrokom, mladostnikom in starejšim osebam, ki se v določenem življenjskem obdobju znajdejo v stiski.

Marija Jevnišek in Trkaj | Avtor: Iztok Kurnik Iztok Kurnik

Dobrodelnega dogodka so se udeležili tudi raper Rok Terkaj, Marika Jevnišek (Sevšek) in Lucija Ćirović in podprli Belinkino donacijo Zavodu PET. Vodja blagovne znamke Belinka, Mojca Goršič, je povedala, da sta pomoč in podpora otrokom ter mladostnikom tudi rdeča nit donacij in sponzorstev celotne Skupine Helios, slogan »Prijateljstvo za vedno« pa še bolj utrjuje prijateljstvo med Belinko in lesom. Tudi tokrat so izhajali iz lepote lesa, ki ga je sodelovanje z umetniki še oplemenitilo. Nastala je unikatna zgodba, ki je navdihnila z dobrodelnostjo in začrtala nove smernice v dekorativi lesenih površin.

Zavod PET in njihova podpornica Lucija Ćirović | Avtor: Iztok Kurnik Iztok Kurnik

Unikatno poslikane klopi, ki ponazarjajo širino in prostranost morskega dna, sladko polje zrelih jagod in nenavadnost geometrijskih oblik, ujetih v lobanji, bodo sedaj navdihovale nove lastnike klopi - podjetja Helios d.o.o., NLB in Večer, izkupiček od njihove prodaje pa bo Zavodu PET še naprej omogočal odlično delo in raziskovanje terapevtskega učinka živali na ljudi. Posamezne klopi si lahko ogledate tudi na Belinkini Facebook strani ter sledite novim Belinkinim zgodbam.