Slovenija
29 ogledov

Umetnost z brezplačno vstopnico

Predstava Glava gol – noge gor je namenjena otrokom, starim od 3 do 36 mesecev. Žurnal24 main
Bobri. Festival kulturno-umetnostne vzgoje letos na 32 prizoriščih s 95 dogodki.

Brezplačne vstopnice za festival Bobri bodo na blagajni Slovenskega mladinskega gledališča Ljubljana (SMG) na Trgu francoske revolucije na voljo od srede. “Vstopnice poidejo v treh dneh,” je povedala direktorica SMG Uršula Cetinski.

Vsaka družina bo lahko prevzela vstopnice za tri dogodke. Letos je v programu 36 lutkovnih in gledaliških predstav, 11 delavnic, šest filmskih projekcij in en koncert – skupno so organizatorji pripravili kar 92 dogodkov. Največkrat upodobljena avtorica bo Svetlana Makarovič. Program je namenjen različnim starostnim skupinam – od dojenčkov do srednješolcev, po besedah Centinskijeve pa je največje povpraševanje po predstavah za osnovnošolce prve triade. Festivala se bo lahko udeležilo skoraj 12.900 otrok s starši, skrbniki, vzgojitelji in učitelji. Prva predstava, Oliver Twist, bo v nedeljo, 30. januarja, festival pa se bo sklenil s koncertom skupine Bisergora v Kinu Šiška 11. februarja. Letošnja novost je Bobrov dnevnik, ki ga bodo dobili vsi otroci. Mestna občina Ljubljana je za organizacijo festivala namenila 82 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.