Slovenija
11766 ogledov

Pozor, če ste v zadnjem tednu kupovali to meso

puranje meso Profimedias
Zaradi suma mikrobiološke neustreznosti so iz prodaje umaknili puranje meso.

Podjetje Panvita je iz prodaje umaknilo in odpoklicalo puranje meso proizvajalca Indyk-slask Sp. z.o.o. Na podlagi delnega izvida vzorčenja puranjih zrezkov obstaja sum mikrobiološke neustreznosti vzorčenih puranjih zrezkov, kar ni v skladu z merili za varnost živil Uredbe 2073/2005 o mikrobioloških kriterijih za živila.

Puranji zrezki so iz serije 18144/1, proizvedenega iz puranje surovine serije R10861.

Podjetje Panvita je puranjo surovino tega proizvajalca umaknilo iz prodaje. Kupce, ki so puranje zrezke, kocke ali file prsi kupili med četrtkom in ponedeljkom v mesnih centrih AVE, pozivajo, da izdelek vrnejo v prodajalno, kjer so ga kupili.

Osveženo, dne 30. maj 2018: 

Podjetje Panvita na podlagi končnega izvida vzorčenja puranjih zrezkov serije 18144/1 iz puranjega mesa poljskega proizvajalca Indyk-slask serije R10861 preklicuje odpoklic omenjenega živila, ki so ga preventivno izvedli 29. maja.

Več v spodnjem članku:

puranje meso Pomembno Slovenija Dobili so končne rezultate vzorčenja puranjega mesa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • inside 01:38 30.maj 2018.

    Včasih je bila AVE znamka znak res dobrih stvari, tudi najboljših čevapov. Letos pa nisem tega mnenja več. Zelo slabo, drugačen okus, da o vonju raje ne pišem. Ne kupim več, očitno meljejo in mešajo vse mogoče notri. Kvalitete ni ...prikaži veči več, pa so med dražjimi.

  • jozicamurn 17:50 29.maj 2018.

    Danes sem jedla piščančja bedra pan-vita, nekje iz Prekmurja, povedali so da so sveža, ko pa sem jih pripravila za hčerki, pa sem ugotovila, da je bilo meso globoko zamrznjeno, brez okusa in enostavno kot da jem slamo. Zakaj t.i. ...prikaži več inšpekcija nima še kakšnega preizkuševalca gnile kvalitete 10. razrerdne kategorije, ki nam jo prodajajo v Sloveniji? Vse kar jemo je že kemija in slama, zato kupujem izdelke pri lokalnemu mesarju in od južnjakov tam dol kar uvozijo. Tisto ima vonj, okus in strukturo!

  • asmas1965 17:00 29.maj 2018.

    AVE kaj ni to kao "domače".Doma redimo zajce-- nemški lisec, imamo kokoši nesnice,novembra imamo koline vse je futrano samo "natur",Njive posadimo in oplevemo brez kakršnih koli uničevalcev plevela,koloradske hrošče poberemo ročno ( logično v rokavicah )domača pirina moka...meni osebno se ...prikaži več ni treba zastrupljevati s "AVE" kvaliteto.Zajčje meso bi lahko prodal ko je zajka še breja.Začnite razmišljati o samooskrbi