Slovenija
102 ogledov

Umik pistacije, ki lahko povzroči raka

pistacija Shutterstcok
Ministrstvo za kmetijstvo in okolje poziva, da zavržete surovo oluščeno pistacijo, saj vsebuje aflatoksine (rakotvorni proizvod plesni).

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje obvešča vse potrošnike, da so sledeči veletrgovci Bulc Bratje d. o. o., Propak d. o. o. in Hrib d. o. o. izvajali umik živila Pistacija surova oluščena proizvajalca LifeSrl, distributerja Piattaformo Silo S.p.A. Sledeči nosilci živilske dejavnosti, prejemniki živila Pistacija surova oluščena s strani zgoraj navedenih veletrgovcev, izvajajo v svojih maloprodajnih enotah aktivnosti umika: Malina d. o. o., Agracos d. o. o. ter Trgo in sadje d. o. o. Vsi na lastnem prodajnem mestu obveščajo tudi potrošnike.

Umik proizvodov je bil izveden, ker živilo vsebuje aflatoksine (rakotvorni proizvod plesni) nad zakonsko določenim normativom in je posledično nevarno. Potrošnike se poziva, da to živilo, kupljeno na zgoraj navedenih prodajnih mestih, zavržejo oziroma ga vrnejo na mesto prodaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.