Slovenija
26 ogledov

“Umor je izmišljen!”

Koprivnikar (levo) in Trančar se bosta 3. junija na sodišču soočila z mamo umorj Žurnal24 main
Grozovito. Domnevni morilec na laž postavil priznanje objestnega mučenja.

“Cela zgodba o tem umoru brezdomca v Litiji leta 2002 je izmišljena. Res je bil v lokalu pretep, nismo pa nikogar ubili. Stojan Kranjc je šel iz lokala sam in nihče ga ni nikamor vrgel,” je včeraj presenetil Litijčan Simon Trančar, ko je z domnevnim pajdašem Boštjanom Koprivnikarjem spet moral pred ljubljansko sodnico, ki jima sodi za umor brezdomca Kranjca.

Na Trančarjevem priznanju preiskovalni sodnici predlani, da “sta s Koprivnikarjem leta 2002 v litijskem motorističnem klubu Kranjca kar dobrih 45 minut zmerjala, brcala, pretepala s stolom in se nad njim brutalno izživljala, preden mu je Koprivnikar nož zaril naravnost v srce”, pa v celoti temelji obtožba.

Smrt brez trupla
Sodišče pred izrekom sodbe dvojici ne bo preverjalo, ali je Kranjc v centralnem registru prebivalcev obravnavan kot mrtev ali živ, kar sta predlagala zagovornika domnevnih morilcev.

“Po naših podatkih Kranjc uradno še vedno velja za živega,” je Trančarjev zagovornik Mitja Pavčič pojasnil predlog, ki ga je sodnica zavrnila kot neutemeljenega.

Prav Trančar je namreč med preiskavo umora trdil, da sta “pretepenega in zabodenega Kranjca odvrgla v globel pri Litiji”, čeprav policija trupla umorjenega nikoli ni našla.

Brez Novljana
Tridesetletnemu Koprivnikarju in 28-letnemu Trančarju za ta grozoviti umor sicer grozi do 30 let zapora.

Z njima pa na zatožni klopi ne sedi njun znanec Boštjan Novljan, čeprav si je tožilstvo za to prizadevalo.

Novljan naj bi namreč odločilno sodeloval pri umoru, ko naj bi pazil, da med brutalnim mučenjem brezdomca v lokal ni vstopil nihče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.