Slovenija
37 ogledov

Umrl je oče Gorenja

Ivan Atelšek Gorenje Group
Danes je umrl oče Gorenja, Ivan Atelšek.

Kot direktor in ustanovitelj Gorenja je Ivan Atelšek oblikoval poslovno politiko, s katero se je hitro večala proizvodnja, razvijal kooperacijo in v proizvodnjo uvajal velike serije. Danes dopoldne je v starosti 84 let umrl v celjski bolnišnici.

Gorenje je zapustil leta 1979, a vseeno še dolgo ostal predstavnik zaposlenih v nadzornem svetu Gorenja, septembra letos pa je postal tudi častni občan Mestne občine Velenje. Pred leti je o "kultu" tega podjetja povedal: "V mojih časih so govorili, da gradimo kult navezanosti na Gorenje. In vesel sem, da je bilo tako, kajti generacija, ki je prišla za nami, je prevzela enake lastnosti, kot smo jih imeli mi. Ponosen sem, da je tako in da lahko pokažemo uspehe svojega dela. Da se hrepenenje po napredku, sodelovanju, soodločanju in soustvarjanju nadaljuje. Ponosen sem, da smo zgradili standarde kakovosti Gorenja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.