Slovenija
24 ogledov

Umrl je zaradi legionele

(Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Laboratorijski testi so pokazali, da je vzdrževalec kranjskogorskega hotela Alpina umrl zaradi legionele.

"Dobili smo potrditev, da so vzorci hotela Alpina, ki je bil zaprt, pozitivni, tako da hotel do nadaljnjega ostaja zaprt.

V sodelovanju z Zavodom za zdravstveno varstvo Kranj pa izvajamo ukrepe (toplotne šoke in kloriranje). Hotel, za katerega smo načrtovali odprtje 15. maja, tako ostaja zaprt, dokler ne bomo prepričani, da je varen.

Sicer ob odprtju hotelov vedno izvajamo toplotne šoke, doslej pa še nikoli nismo imeli težav. Takoj smo tudi naročili analize vode v ostalih hotelih, kjer pa so bili vsi vzorci negativni,"
je za Žurnal24 dejal direktor skupine Hit Alpine Milan Čurin.

Legionela potrjena v 11 vzorcih
Končni izvidi analize vzorcev pitne vode, odvzeti 28. aprila v hotelu Alpina v Kranjski Gori, so potrdili prisotnost bakterij vrste Legionella v vseh 11 analiziranih vzorcih hladne vode, vendar v zelo različnih koncentracijah.

Glede na podano strokovno mnenje je nevarnost za pojav legionele srednje visoka.

Pokojni vzdrževalec hotela je 19. aprila vodji izrazil željo, da gre zaradi slabega počutja domov oziroma k zdravniku.

Kot je za ponedeljkovo izdajo Žurnala24 dejal direktor skupine Hit Alpine Milan Čurin, so jih devet dni pozneje svojci obvestili o smrti moškega v bolnišnici na Golniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.