Slovenija
7895 ogledov

Umrl kolesar, avta pokosila dva skiroja

Kolo nesreča kolesarska kolesar Profimedia
Smrtna nesreča na cesti.

V petek ob 11.45 se je na lokalni cesti izven naselja Bresternica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 75-letni kolesar, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 75-letni kolesar med vožnjo po klancu navzdol v ostrem levem ovinku lokalne ceste zapeljal preko vozišča na bankino in v obcestni jarek, kjer je trčil v brežino jarka in padel s kolesa.

V nesreči se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

V petek se je zgodilo še več prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. Skodaj istočasno sta v dveh nastradala voznika skirojev, ki sta trčila z avtomobiloma. Prva nesreča se je zgodila malo pred 17. uro v krožišču v Mengšu, druga pa skoraj istočasno v križišču v Dobu. Ponesrečena voznika skirojev so oskrbeli reševalci, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 09:43 01.julij 2023.

    A še velja to, da če povoziš tri "skircarje" je eden tvoj??

  • rd2dmk2 08:42 01.julij 2023.

    hm opis nesreče za kolesarja po klancu navzdol v levem ovinku je zapeljal čez cestišče v jarek. bi razumel da bi šibal dol in izgubil oblast inbi ga odneslo naravnost iz ceste v jarek, ampek da bi zavintal preko ceste ...prikaži več v nasprotni jaek. no ja..dediji inome sedaj na električnih formukah znajo šibat.. sam ustavjo se tako kot una baba iz vica- kot strela-- vedno trešči nekam.

  • Avatar Leon
    Leon 08:36 01.julij 2023.

    Kolesa in skiroji so največja nevarnost za nesreče . Zakaj ne bi uvedli dodatno zavarovanje za kolesarje in voznike skirojev ? Tako kot je za motoriste .