Slovenija
16 ogledov

Umrl nasilne smrti

1/7
Žurnal24 main
V Črnomlju kriminalisti še preiskujejo ozadje nasilne smrti 72-letnika. Zaradi izginulega mercedesa pred hišo za pomoč prosijo priče. Po nekaterih informacijah naj bi moškega na koncu tudi ustrelili.

''72-letni lastnik hiše je po prvih ugotovitvah umrl nasilne smrti,'' je v izjavi za javnost povedala Alenka Drenik, tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto. Dodala je še, da je danes ob 9. uri na operativno-komunikacijski center poklical občan in dejal, da je mogoče, da se je zgodil vlom.

Policisti pozivajo priče
Zaradi razjasnitev okoliščin kaznivega dejanja kriminalisti in policisti iščejo odtujen osebni avto znamke Mercedes, serije C, tip 200 CDI z registrsko oznako NM G2-710, letnik 2007. Avto je kovinsko sive barve. Vse, ki bi vozilo videli ali o njem karkoli vedeli, prosijo, naj to sporočijo policistom na številko 113, na anonimni telefon policije 080 1200 ali o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo.

Na kraju dogodka so še vedno forenziki. Preverjali smo tudi neuradne informacije o tem, da naj bi moškega tudi ustrelili. Drenikova ni mogla niti ovreči niti potrditi informacij, ali je bilo uporabljeno tudi strelno orožje, saj preiskava še poteka.

Fotografije s kraja zločina si oglejte TUKAJ.

Prve neuradne informacije smo sicer v uredništvo prejeli že dopoldne, posredoval pa nam jih je eden izmed tamkajšnjih prebivalcev, ki ni želel biti imenovan.

72-letnika naj bi mučili, potem še ustrelili
"Moškega naj bi zvezali, mučili, pretepli in na koncu ustrelili," je povedal Črnomeljčan. Po njegovih besedah je bil moški precej premožen, saj je več let delal v Nemčiji. Živel naj bi sam in bil brez otrok, razlog za napad pa bi po njegovih besedah lahko bila večja količina denarja.

Je prekrižal pot roparjem?
Po naših neuradnih informacijah naj bi moškega v jutranjih urah mrtvega pod stopnicami stanovanjske hiše našel sosed. Njegovega mercedesa ni bilo pred hišo. Garažna vrata so bila namreč odprta, avtomobila pa v njej ni bilo. Po nekaterih informacijah moški ni bil ustreljen, ampak pretepen do smrti. Nekateri tudi namigujejo, da bi lastnik hiše lahko med ropom presenetil storilce.

Tragedija se je zgodila v hiši ob bencinski črpalki na cesti proti Vinici. Teren še vedno preiskuje več policijskih in forenzičnih ekip, Črnomelj preletava tudi policijski helikopter. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.