Slovenija
3672 ogledov

Umrl nekdanji obrambni minister Krapež

Ministrstvo za obrambo RS Saša Despot
Po daljši bolezni je umrl nekdanji obrambni minister Alojzij Krapež

Alojzij Krapež je umrl po daljši bolezni. Star je bil 64 let. Na ministrstvu za obrambo so danes za STA potrdili, da so bili o tem obveščeni.

Krapež se je rodil leta 1958 na Otlici. Po zaključeni srednji šoli je diplomiral na Fakulteti za strojništvo, kasneje pa je opravil še magisterij iz menedžmenta.

Obrambni minister je postal marca 1997 v vladi Janeza Drnovška, in sicer iz kvote Demokratske stranke Slovenije (DS), ki jo je takrat vodil Tone Peršak. Krapež je na položaju nasledil Tita Turnška, ki je odstopil zaradi afere Zavrč z vohunskim kombijem, ki so ga zasegli Hrvati.

Leta 1998 pa je tudi Krapež odstopil, potem ko so v javnost prišle informacije, da naj bi si nezakonito dodelil vojaško stanovanje.

Leta 2000 je bil kandidat DS na parlamentarnih volitvah, leta 2004 pa na volitvah v Evropski parlament. Leta 2008 je bil kandidat Socialnih demokratov na parlamentarnih volitvah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • robi2107 22:36 24.januar 2023.

    Na ljubljanskem sodišču so Krapežu in štirim uslužbencem ministrstva zaradi te afere sodili, vendar je primer na koncu zastaral, ker je sodnica Biserka Matjan Križaj sedemkrat preložila razpravo. Obtoženi tako sploh niso stopili skozi vrata sodne dvorane. Predsednica ljubljanskega okrajnega ...prikaži več sodišča je uvedla preiskavo o delu sodnice, ki je "sodila" v tej zadevi. Predsednica okrajnega sodišča Tadeja Zima je omenjeni sodnici že poslala odločbo, da nameravajo preveriti njeno delo v zadnjih treh let