Slovenija
93 ogledov

Umrl pred obsodbo

Iz sobe sedem v drugem nadstropju novomeške bolnišnice je skočil Andrej Bukovec. Žurnal24 main
Pripornik Andrej Bukovec. Med vizito skočil skozi okno in čez nekaj dni umrl.

V novomeški bolnišnici je umrl Andrej Bukovec iz Vrhovske vasi (Občina Brežice), ki je v priporu čakal na sojenje zaradi februarskega umora svoje žene Bernarde. “Vzrok za smrt je bil poškodbeni šok, saj je obdolženi med vizito skočil skozi okno,” je za Žurnal24 povedal strokovni direktor novomeške bolnišnice 
Josip Smodej.

Vse se je odvilo v hipu
Bukovca so iz pripora z reševalnim vozilom in v spremstvu pravosodnih policistov pripeljali v bolnišnico zaradi rane na vratu, ki si jo je zadal sam, saj je poskušal storiti samomor. “Sprejet je bil malo pred sedmo uro zjutraj, nameravali smo ga namestiti na psihiatrijo,” je povedal strokovni direktor.

Naša ustanova je pooblaščena za zdravljenje varovanih oseb, to je zapornikov in pripornikov.
Josip Smodej, strokovni direktor novomeške bolnišnice

 

Po opravljeni viziti – vodil jo je Jože Kramar – je bila ekipa vključno s paznikom še v sobi, ko se je pacient nenadoma pognal skozi okno drugega nadstropja travmatološkega oddelka,” je dodal Smodej. Stekla je reševalna akcija, ukrepala je reanimacijska ekipa; pacienta so mobilizirali, postavili diagnozo in ga stabilizirali. “Toda poškodbeni šok je bil očitno tako hud, da je pacient po nekaj dneh umrl,” je povedal strokovni direktor 
bolnišnice.

Uresničene slutnje
Ko je februarja letos 47-letni šofer brežiškega Integrala Andrej Bukovec do smrti zabodel svojo ženo Bernardo, ki ga je zaradi nasilništva nameravala zapustiti, je takoj po dejanju zaužil večjo količino zdravil, a ga je osebju v brežiški bolnišnici uspelo rešiti. Njegovi znanci so napovedovali, da se bo Bukovec, ki mu je grozilo do 15 let zapora, gotovo znova poskušal ubiti, saj naj bi na tak način svoje življenje končal tudi njegov oče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.