Slovenija
15 ogledov

Umrla dva planinca

Žurnal24 main
Na območju Kanina ob pol enih opazili planinca, ki ni kazal znakov življenja. Med fotografiranjem pa je v smrt omahnil planinec na Prisojniku.

Pred Visokim Kaninom se je ponesrečil slovenski gornik; njegov padec je videla planinka iz Bovca in o tem obvestila regijski center za obveščanje. Slednji je takoj sprožil reševalno akcijo, v kateri so sodelovali gorski reševalci, vojaki Slovenske vojske in dežurna zdravnica. Ta je pri ponesrečenem planincu lahko samo še potrdila smrt.

Kot so povedali na novogoriški policiji, je 66-letni planinec doma iz Kranja sam hodil po strmem pobočju izven urejene poti nad domom Petra Skalarja, kjer mu je zdrsnilo. Po pobočju se je kotalil približno 20 metrov, nato pa padel čez 5 metrov visok skalni previs, kjer je obležal. Do njega sta takoj prišla dva planinca, ki pa sta ugotovila, da omenjeni ne kaže znakov življenja.

Do ponesrečenega planinca je z helikopterjem prispela ekipa za helikoptersko reševanje v gorah, ki so pokojnega prepeljali v dolino.

Takoj po zaključeni reševalni akciji pod Kaninom pa je šest reševalcev odhitelo v kanjon potoka Sušec v bližini Bovca, kjer se je pri pripravi na spust zgrudila avstrijska državljanka. Turistko so oskrbeli in jo predali ekipi helikopterske nujne medicinske pomoči, ki jo je s policijskim helikopterjem prepeljala v ljubljanski klinični center.

Smrt tudi pod Prisojnikom
Nekaj pred 15.00 pa so bili reševalci obveščeni tudi o nesreči na Prisojniku. 46-letnik iz Vnanjih Goric naj bi na grebenu na urejeni poti proti vrhu gore izgubil ravnotežje med fotografiranjem. Padca 200 metrov navzdol po pobočju gore ni preživel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.