Slovenija
7172 ogledov

Umrla naj bi zaradi pripravkov "doktorja Oskarja"

sodniško kladivo Profimedia
Do smrti Curkove, ki je imela rakavo obolenje, naj bi prišlo zaradi jemanja zeliščnih pripravkov, izvajanja klistirjev in drugih načinov zdravljenja "doktorja Oskarja". Za takšno "zdravljenje" naj bi mu Curkova plačala 22.500 evrov.

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici se je danes nadaljevala glavna obravnava zoper 64-letnega Hrvata Franja Keleminovića, t. i. doktorja Oskarja. Tožilstvo mu očita mazaštvo in oderuštvo, povezano s smrtjo 52-letne Ajdovke. Danes je pred sodni senat stopil zdravnik, pri katerem je bila pokojna tik pred smrtjo.

52-letna Ava Curk je iskala medicinsko pomoč tudi pri kirurgu Zdravku Štoru v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) v Ljubljani. Zbolela je za rakom in zaradi posledic bolezni umrla v začetku septembra 2013. Štora je obiskala poleti 2013, vendar ni upoštevala njegovih nasvetov o medicinskem zdravljenju, je danes v pričanju pred sodiščem povedal Štor.

Tako kot bolnikom s tovrstnimi boleznimi ji je svetoval predoperativno zdravljenje z obsevanji in kemoterapijo, kar je Curkova zavrnila. Po nekaj dneh po prvem obisku pri njem jo je Štor poklical in ji ponudil takojšnjo operacijo tumorja. Takrat naj bi mu povedala, da se je odločila za drugačno zdravljenje. Še istega leta je Štor od kolega izvedel, da je Curkova, ki jo je sicer poznal še iz osnovnošolskih let, žal umrla.

Glavna obravnava zoper Keleminovića se po današnjem pričanju Zdravka Štora počasi približuje koncu, saj je predsednik senata Igor Majnik napovedal le še pregled nekaterih listinskih dokazov ter nato zaključne besede.

Državna tožilka Damjana Bandelj je v obtožnico zapisala, da naj bi do smrti Curkove, ki je imela rakavo obolenje, prišlo zaradi jemanja zeliščnih pripravkov, izvajanja klistirjev in drugih načinov zdravljenja "doktorja Oskarja". Za takšno "zdravljenje" naj bi mu Curkova plačala 22.500 evrov.

To pa ni edina zadeva, zaradi katere novogoriško sodišče obravnava Keleminovića. V drugi obtožbi mu državno tožilstvo očita preprečitev dokazovanja, ker naj bi predložil lažno diplomo ene od univerz v Odesi v Ukrajini. Tam so ga namreč neuspešno iskali v evidenci njihovih nekdanjih študentov oziroma diplomantov.

 
Komentarjev 13
  • oneh 06:55 23.februar 2022.

    V Ukrajini so iskali potrdilo o šolanju. Očitno spet dvojni vatli?! A ni diploma in strokovni izpit osebna stvar vsakega posameznika ali zgolj Masleše?

  • Pepe007 05:50 23.februar 2022.

    Dobro, da so taki bedaki med pacienti, so vsaj medicinske kapacitete razbremenjene.

  • Feferon 20:34 22.februar 2022.

    Testno cepivo?!? Bumbar si ti, če to misliš. Bumbar itak.