Slovenija
101 ogledov

Uni gostinstvo od včeraj v stečaju

Lokali Uni gostinstva so bili tudi zaradi študentskih bonov dobro obiskani, dolg Žurnal24 main
Pričakovano. Potonilo prvo univerzitetno podjetje. Lokali zaprti. Rok za prijavo terjatev 3. avgust.

Podjetje Uni gostinstvo, ki je bilo najemnik nekaterih mariborskih univerzitetnih restavracij in kavarn, je od včeraj v stečaju. Kakšna bo usoda slabih 50 zaposlenih, ni znano, vsi lokali pa bodo do nadaljnjega zaprti.

Radomir Stanković, 66-odstotni lastnik Uni gostinstva, je bil včeraj nedosegljiv, mestni svetnik Primož Juhart, direktor podjetja Uni servis, ki je 33-odstotni lastnik Uni gostinstva in soustanovitelj vseh univerzitetnih podjetij, pa nam je popoldne v kratkem sporočilu zapisal le, da "pogovori o nadaljnji usodi že potekajo".

Stečaja ni želel komentirati niti Boštjan Brumen, zgolj še danes glavni tajnik mariborske univerze, ki sedi v nadzornem svetu Uni servisa. "To je stvar uprave, ki upravlja kapitalske naložbe," je bil kratek.

Okrožno sodišče v Mariboru je za stečajno upraviteljico imenovalo Melito Butara, sklep o začetku stečajnega postopka pa je objavilo le dva dni pred nastopom Danijela Rebolja kot rektorja mariborske univerze. Ta napoveduje revizijo poslovanja in ukrepanje, saj da se 
"denarju da slediti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.