Slovenija
27 ogledov

Unior za revizijo poslov z Rhydconom

Zreška družba Unior, ki naj bi jo izvršni direktor Info TV Vladimir Vodušek izsiljeval, bo revizirala vse posle z Rhydconom od začetka leta 2007.

Posle med Uniorjem in Rhydconom bo pregledala revizijska komisija nadzornega sveta, je sklenil nadzorni svet Uniorja na četrtkovi korespondenčni seji. Pod drobnogled bodo vzeli poslovanje med družbama od 1. januarja 2007 do danes.

Unior in Rhydcon naj bi bili tarči izsiljevanja izvršnega direktorja Info TV Vladimirja Voduška in Velenjčana Stanislava Gaberca.

Vodušek in Gaberc naj bi podjetjema oziroma vodstvu podjetij grozila z medijskim razkritjem informacij o domnevno spornem poslovanju podjetij, v zameno za molk pa zahtevala denar.

Zoper oba osumljena je celjski preiskovalni sodnik 14. julija odredil enomesečni pripor v Celju. Zagrožena kazen za izsiljevanje je od enega do osmih let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.