Slovenija
107 ogledov

Universal Robots tudi na slovenskem trgu

Predstavitev delovanja robotov podjetja Universal Robots.
1/6
Saša Despot
Danska družba Universal Robots vstopa na slovenski trg. Predstavila je dve različici svojega industrijskega robota, s katerim cilja predvsem na mala in srednje velika podjetja, ki si ne morejo privoščiti velikih vlaganj v avtomatizacijo proizvodnje in strokovno podporo.

Po besedah predstavnice podjetja Svetlane Vingradove sta robota UR5 in UR10 preprosta za uporabo in programiranje, zato podjetja ne potrebujejo IT-strokovnjaka. Glavna ideja je, da bi bila avtomatizacija dostopna vsem, je dodala.

Robota je mogoče hitro vključiti v proizvodni proces, je enostaven za vzdrževanje, za mala in srednje velika podjetja je primeren tudi zaradi nizkega vstopnega praga in hitrega povračila investicije, pravi Vinogradova.

Za robota boste odšteli do 30 tisoč evrov

Cene določajo distributerji. Priporočena cena za manjšega, UR5, je med 22 tisoč in 25 tisoč evrov, za večjega okoli 30 tisoč evrov. Čas povračila investicije je odvisen od posameznega podjetja, po navedbah Universal Robots se lahko podjetju vložek povrne v dveh do 12 mesecih.

Distributer za Slovenijo je družba Teximp, katere predstavnik Saša Sladič pravi, da lahko robot glede na izkušnje, ki jih ima Universal Robots v Nemčiji in skandinavskih državah, zasede tržno nišo. So v pogovorih z različnimi slovenskimi podjetji, zanimanje za te robote obstaja, pravi. Trenutno v Sloveniji deluje en robot Universal Robotics, in sicer ga podjetnik uporablja pri pakiranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.