Slovenija
18 ogledov

Univerzijada slepih miši

Žurnal24 main
Je minister za šolstvo in šport Igor Lukšič vedel za predpogodbo za 15 milijonov evrov za organizacijo zimske univerzijade v Mariboru?

Vladni kabinet in minister Igor Lukšič nista bila seznanjena s podpisom predpogodbe za organizacijo zimske univerzijade v Mariboru, ki sta jo v ponedeljek podpisala predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) Otmar Kugovnik in mariborski župan Franc Kangler in poslala Mednarodni smučarski zvezi (FIS). ˝Vsebine predpogodbe ne poznamo, če pa obstaja, je korektno in pravilno, da jo podobno kot pogodbo podpiše tudi predsednik organizacijskega odbora,˝ so sporočili z ministrstva za šolstvo in šport. Na SUSI zatrjujejo drugače: ˝O vsebini predpogodbe je bil minister Igor Lukšič seznanjen in nanjo ni imel pripomb. Njena vsebina pa je tajna, dokler je ne podpišejo vsi partnerji v projektu.˝

V sredo je Eric Saintrond, generalni direktor FIS, za Žurnal24 pojasnil, da je na predpogodbi potreben le še podpis predsednika organizacijskega odbora. Kljub temu pa je predpogodba že veljavna, torej še preden jo podpiše predsednik organizacijskega odbora, so razložili na SUSI. Predsednika organizacijskega odbora pa ni od sredine marca, ko se je s tega položaja umaknil predsednik vlade Borut Pahor. Vlada tako zdaj v organizacijskem odboru nima svojega predstavnika.

Predpogodba določa splošne informacije o organizaciji univerzijade, kje bo potekala, kdo je organizator, koliko znaša pristojbina in da bo ta vplačana do konca aprila. ˝V predpogodbi je določen tudi znesek pristojbine in znesek za izvedbo projekta,˝ še pravi Saintrond, kar mora plačati država v skupnem znesku 15 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja. Mariborski župan Franc Kangler pa pravi, da se s predpogodbo uresničujejo sklepi prejšnje vlade, ki je univerzijado potrdila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.