Slovenija
27 ogledov

Upajo na več denarja

Začasnemu romskemu vrtcu, ki deluje na Hudejah v zgradbi Vide Hočevar, vsak dan Žurnal24 main
Večnamenski objekt. Gradnja je odvisna od OPN in državnih sredstev.

Občina Trebnje namerava v romskem naselju Hudeje zgraditi večnamenski objekt, v katerem bodo zagotovili prostore za Vrtec Romano, dnevni center za otroke in mladostnike ter prostore za lokalno skupnost.

Trebanjski občinski svetniki so že potrdili dokument identifikacije investicijskega projekta. Zdaj je treba sprejeti še občinski prostorski načrt (OPN), v katerem bo definiran namen prostora, in zagotoviti sredstva.

Začasnega že imajo.
Odločba. V zgradbi Vide Hočevar dopoldne že deluje začasni vrtec, popoldne pa v njej potekajo delavnice za šolarje in odrasle. Ker nima ustreznih dovoljenj, je gradbeni inšpektor izdal odločbo za rušenje.

 

Pomoč države
Pri zagotavljanju sredstev računamo predvsem na pomoč države. Treba je povedati, da država dejavnosti občin na področju romske problematike financira do 50 odstotkov. Občina Trebnje v tem primeru pričakuje nekaj več,” je pojasnil Rado Javornik, direktor trebanjske občinske uprave. Naložba je ocenjena na okoli 600 tisoč evrov, objekt pa naj bi zavzemal 354 kvadratnih metrov površin.

Vrtec ločen
V vrtcu bodo ena igralnica za otroke drugega starostnega obdobja, garderobe, sanitarije, kabinet, razdelilna kuhinja in osrednji prostor. “Sem za to, da bi otroci znanje pridobili že doma v vrtcu, da pozneje v šoli ne bi imeli težav,” je o pomenu vrtca v naselju pojasnil romski svetnik Matija Hočevar.

Prostori, namenjeni predšolski vzgoji, naj bi bili sicer ločeni od preostalega dela večnamenskega objekta, v katerem je predvidena tudi 80 kvadratnih metrov velika večnamenska dvorana.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.