Slovenija
67 ogledov

Upanje za bazen

Tržiški bazen je bil še v 90. letih najbolj priljubljen na Gorenjskem. Gostinski Žurnal24 main
Kopališče. Tržiškemu bazenu se s pismom o nameri obetajo boljši časi.
              1961.
leta je bilo zgrajeno kopališče.

Bazen. Občina Tržič in Splošno športno društvo (SŠD) Tržič nameravata podpisati pismo o nameri, ki bazenu obeta svetlejše čase. Kopališče bi občina prevzela od SŠD, ki nujne obnove ne zmore. Vsebina je bila na dnevnem redu včerajšnje seje občinskega sveta.

"Vsaj milijon za obnovo"
Kompleks, star 50 let, je v lasti SŠD Tržič, zadnjih 15 let pa ga upravlja najemnik gostinskega lokala, ki vse težje pridobiva vsa potrebna dovoljenja za obratovanje. Gostinski lokal je iz predvidenega prenosa sicer izvzet. Nujna je obnova, ki pa je SŠD samo ne zmore. "Nimamo denarja. Takih sredstev nikoli niti ne bomo imeli," priznava predsednik društva Andrej Kavar in ocenjuje, da bi bil za obnovo potreben vsaj milijon evrov. Letni proračun SŠD znaša 30 tisoč evrov.

Bazen v številkah
• 1.500 kvadratnih metrov velik kompleks bo SŠD preneslo na občino.
• 50 tisoč obiskovalcev so na tržiškem bazenu našteli v najboljših sezonah. Leta 2004 jih je bilo 12 tisoč. Za pozneje podatkov ni, vendar ocenjujejo, da je obisk padal.

Manjši in pokrit
"Kopališče je izjemnega športnega in družbenega pomena. Ocenjujemo, da je eden od najpomembnejših športno-turističnih objektov v občini," pomen pisma in pripravljenost občinske uprave prevzeti vajeti pojasnjuje župan Borut Sajovic. "Cilj je manjši, pokrit bazen, ki bo deloval vse leto, omogočal športno vzgojo mlajšim in rekreacijo starejšim," razkriva.

Kavar se boji, da bo ta rešitev zelo draga. Bolj smiseln se mu zdi sezonski bazen, zraven pa drsališče, ki bi ga poleti hitro preuredili za inline hokej. Bo pa društvo pobudo bolj ali manj prepustilo občini. Sajovic glede financiranja obnove vidi več možnosti: "Najprej bomo prek razpisa poskušali pridobiti evropska sredstva za razvoj regij, nameravamo pa kandidirati tudi na razpisu ministrstva za šolstvo in šport za gradnjo športne infrastrukture. V enem letu bomo poskušali pridobiti projekt in gradbeno dovoljenje."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Sicer pa se tržiška občinska uprava v pismu o nameri zavezuje tudi, da bo pomagala pri obnovi Sokolnice – po grobih ocenah je za obnovo potrebnih 250 tisoč evrov –, v nobenem primeru pa ne sme kopališča prodajati ali mu spreminjati namembnosti.

Kakšna odločitev in če sploh je padla na včerajšnji seji, nam do zaključka redakcije ni uspelo izvedeti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.