Slovenija
126 ogledov

Upniki dolgove še seštevajo

“Nekateri lastniki so redno plačevali svoje obveznosti. Ti ne bi smeli biti doda Žurnal24 main
Stečaj Stanovanja. Večina blokov že z novimi ali vsaj začasnimi upravniki.

Ilirska Bistrica. “Stanovalcem petih blokov na Rozmanovi ulici se nam je uspelo dogovoriti samim in smo za novega upravnika izbrali najboljšega ponudnika – podjetje Stanovanjsko gospodarstvo Idrija (SGI),” nam je včeraj povedal Dejan Trakoštanec, predstavnik združenih prebivalcev.

Sredstva rezervnega sklada niso del stečajne mase in bodo prenesena na nove upravnike.
Sandi Mrvar

Po uvedbi stečajnega postopka podjetja Stanovanje prejšnji mesec so nove upravnike že izbrali tudi v nekaterih drugih blokih, drugim pa jih je določila stanovanjska inšpekcija. “Dal sem pobudo, naj se to uredi čim prej, da se stanovalci izognejo morebitnim odklopom elektrike in drugim težavam,” nam je povedal stečajni upravitelj Sandi Mrvar.

Še nejasnosti
Koliko je terjatev in kako bo z njihovim odplačevanjem, ne vemo. Stečajni upravitelj bo novemu upravniku predal dokumentacijo, ki bo razjasnila stanje,” je dejal Trakoštanec. Mrvar je pojasnil, da imajo upniki tri mesece časa, da prijavijo terjatve, nato pa bodo zadeve reševali od primera do primera.

Igor Maljevac, direktor Komunalnega podjetja Ilirska Bistrica, ki je eden od večjih upnikov, je odgovoril, da svoje terjatve še ugotavljajo. “Dolgovi so za štiri mesece,” je razložil in dodal, da so položnice za maj in junij sami poslali neposredno lastnikom.

3 začasni upravniki

Stanovanjska inšpekcija. Večstanovanjskim stavbam, ki izpolnjujejo pogoje za obvezno določitev upravnika (51 jih je), je že določila začasne upravnike: podjetja SPL, Kubik inženiring in SGI. Skupno je brez upravnika ostalo okrog 60 blokov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.