Slovenija
25 ogledov

Upniki T-2 glasovali za prisilno poravnavo

V tožbi T-2 proti Telekomu Slovenije (TS) za 130 in več milijonov evrov ni bila Žurnal24 main
Upniki T-2 so v veliki večini glasovali za prisilno poravnavo. V času prisilne poravnave poslovanje stabilno, pridobili tudi nove naročnike.

Upniki T-2 so v veliki večini glasovali za prisilno poravnavo. Družba T-2 jim bo 44 % dolga vrnila najkasneje v devetih letih. Poslovanje družbe je T-2 v skladu z NFP in ves čas prisilne poravnave pozitivno, pridobili so 14 tisoč novih naročnikov, so v sporočilu zapisali v T-2. Družba od začetka prisilne poravnave posluje stabilno.

Od začetka postopka prisilne poravnave do konca julija so ustvarili 29 milijonov evrov prihodkov od prodaje in 8,5 milijonov evrov prostega denarnega toka, ki ga bo družba lahko, po potrditvi prisilne poravnave, namenila poplačilu upnikov in nadaljnjim investicijam, skladno z NFP.

Za prisilno poravnavo sto upnikov

Za prisilno poravnavo je glasovalo sto upnikov, ki skupaj predstavljajo 75,46 %  priznanih ali verjetno izkazanih terjatev. Upniki T-2 so glasovali o predlogu načrta finančnega prestrukturiranja, objavljenem 5. 5. 2011. NFP predvideva povrnitev 44 % dolga, najkasneje v devetih letih.

Prisilna poravnava družbe T-2 je bila začeta s sklepom sodišča dne 13. januarja 2011. Družba je v prvem koraku upnikom ponudila 34,6% poplačilo v osmih letih. Ker upnikom ni uspelo doseči dogovora z lastniki insolventnega dolžnika za pretvorbo terjatev v lastniške deleže, je upniški odbor na svoji seji dne 19. aprila 2011 soglasno sprejel sklep o zmanjšanju osnovnega kapitala na poenostavljen način za namen pokrivanja izgube in sočasno povečanje osnovnega kapitala družbe z denarnimi vložki do višine enega milijona evrov. Petega maja 2011 je družba pripravila spremenjen predlog prisilne poravnave, ki predvideva povrnitev 44 % dolga najkasneje v devetih letih. Trinajstega julija 2011 je sodišče pozvalo upnike s priznanimi ali verjetno izkazanimi terjatvami h glasovanju o prisilni poravnavi. Upniki so v zadostni večini glasovali za prisilno poravnavo družbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.