Slovenija
24 ogledov

Upokojenci na protest pred parlament

starejši, upokojenci, klopca, sedijo Žurnal24 main
Skupina članic in članov Sindikata upokojencev Slovenije bo v ponedeljek pred poslopjem državnega zbora protestirala proti predlogu vlade za zamrznitev pokojnin.

Kot je znano, predlogu za zamrznitev nasprotujejo tudi v koalicijski stranki DeSUS, kjer so že večkrat izrazili pričakovanje, da bo vsebina zakona še spremenjena. Če tega ne bo storil predlagatelj, bodo sami poskušali doseči spremembo z dopolnilom. In če tudi to ne bo sprejeto, bodo odrekli podporo proračunskim dokumentom.

Že v tem letu se pokojnine ne usklajujejo v celoti, temveč v skladu z zakonom o interventnih ukrepih zaradi gospodarske krize le za polovico zakonsko določene rasti.

Zdaj potrebujemo začasno zamrznitev pokojnin, plač funkcionarjev in socialnih transferjev, da bi lahko okrepili gospodarsko rast, je septembra dejal premier Borut Pahor.

Predlog zakona o interventnih ukrepih zaradi gospodarske krize za leti 2011 in 2012, s katerim naj bi zamrznili rast pokojnin, socialnih transferjev in plač v javnem sektorju, je vlada pripravila konec septembra. Vlada bo po Pahorjevih zagotovilih z ustreznimi ukrepi poskrbela, da bodo tisti z najnižjimi plačami in pokojninami lahko dostojno živeli.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.