Slovenija
25 ogledov

Upokojenci pred vlado

Upokojenci Saša Despot
Za jutri Sindikat upokojencev Slovenije napoveduje protestni shod pred vlado.

Jutri dopoldan se bodo pred poslopjem vlade upokojenci zbrali v znak protesta proti varčevalnim ukrepom, ki so "materialno in moralno prizadeli velik del upokojencev".

Na protestu pričakujejo od sto do 150 udeležencev. Sindikat je v preteklih dneh namreč, kot so zapisali v sporočilu za javnost, prejel veliko pisnih in ustnih protestov svojih članov zaradi vladnih ukrepov, uperjenih proti upokojencem, ki jih je prinesel zakon za uravnoteženje javnih financ.
Ob tem dodajajo, da je imel sindikat že v času nastajanja tega zakona "pripombe in predloge, ki pa niso bili upoštevani".

Predlog za ustavno presojo

Zato so z Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije, katere člani so, na ustavno sodišče že vložili predlog za ustavno presojo 143. člena omenjenega zakona.

Predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič je na današnji novinarski konferenci zveze povedal, da je protestni shod opozorilo oziroma zahteva, da vlada sprejme iniciativo in spremeni nekatere člene zakona o uravnoteženju javnih financ, ki so in še bodo prizadeli upokojence.

Komentarjev 4
  • nina 13:10 10.julij 2012.

    Naslov je pravi stem ciljem smo se osamosvojili samo narod tega ni vedel,če ne bi bilo danes drugače.Dober zgled za vse v kazenskem postoptku v zahodnih državah je odstob pa ne kot pri nas Vkazenskem postopku in na oblasti toega ...prikaži veča še cirkus ne pozna. A imamo tudi v Bruslju strice iz ozadja verjetno,da ne NaOBLAST JE PRIŠEL z manipulacijo kot jo zna le on,da bo še bolj skregl narod med seboj.Verjetno bo sprejel še kakšen zakon,ZA ODŠKODNINOza kolaborante ki so izdajali slo.narod d SO SAMI lepo živeli in KRADLI ŽE TAKRAT.

  • majdas 08:03 10.julij 2012.

    Pa še vsak naj pove, koliko pokojnine prejema ...Moje mami tam ne bo, pa ima skoraj gotovo manjšo - in težko prigarano ...

  • Branko Brzin 17:05 09.julij 2012.

    pridem